Produkt

Amaferm DigestPack

Zaawansowany dodatek zwiększający aktywność grzybów w żwaczu, polepszający strawność NDF’u.

Cechy i korzyści

  • 1

    Ułatwia pokrycie potrzeb energetycznych, szczególnie w okresie okołoporodowym oraz w szczycie laktacji

  • 2

    Pobudza grzyby żwacza do głębszej penetracji komórki

  • 3

    Zwiększa ilość enzymów trawiennych w tym celulazy i amylazy

  • 4

    Zwiększa ilość bakterii celulolitycznych w żwaczu

  • 5

    Ogranicza ujemny bilans energii

  • 6

    Ogranicza spadek masy ciała po wycieleniu

  • 7

    Zdrowe zwierzęta oraz lepsza strawność NDF’u

  • 8

    Zwiększa produkcję białka mikrobiologicznego

Ujemny bilans energetyczny jest zjawiskiem powszechnie występującym w organizmie krowy tuż po wycieleniu. Kluczowe w tym okresie jest, aby w miarę możliwości zabezpieczyć zwierzę przed tym stanem w celu uniknięcia powikłań i problemów poporodowych. Niestety przeżuwacze mają ograniczone pobranie suchej masy tuż po porodzie, a więc ilość energii jest niewystarczająca. Jednym z rozwiązań jest Amaferm. Działa on poprzez dostarczanie do żwacza grzybów oraz substancji, które przyspieszają proces trawienia. Amaferm stymuluje wzrost liczebności bakterii cellulolitycznych i amylolitycznych żwacza, odpowiedzialnych za rozkład NDF i skrobi. W przypadku słabej wartości pasz objętościowych o dużej zawartości włókna, stosowanie Amaferm polepsza wykorzystanie tych pasz i zwiększa ich pobranie. Efektem stosowania Amaferm jest zwiększenie ilości wyprodukowanego mleka z tej samej dawki pokarmowej.

 

Masz pytania?

Wystarczy, że się z nami skontaktujesz!

skontaktuj się